+31 36 538 93 01              E-mail                  Apprise Care  
Log in

Importbeheer

Volgen van schepen, zendingen en containers

Het importeren van artikelen van overzee kan complex zijn. Met behulp van ERP-software voor consumptiegoederen kunt u uw orders een stuk beter verwerken. Niet alleen krijgen uw klanten op het juiste moment de juiste artikelen, ook zal de prijs en de geleverde hoeveelheid overeenkomen met wat besteld is. Onze software, Apprise® ERP, is gemaakt voor de consumptiegoederensector. Over land of over zee, met onze applicatie kunt u altijd uw zendingen monitoren, beheren en traceren. Zo bent u op de hoogte van uw artikelen zelfs voordat ze uw magazijn hebben bereikt. In de consumptiegoederensector is het zeer belangrijk om alles wat u importeert te traceren, of het nu containers of zendingen zijn. Met Apprise ERP beschikt u over de juiste tools hiervoor.

Stel op flexibele wijze zendingen en containers samen, aan de hand van gewicht, volume of waarde. Bovendien kunt u in Apprise ERP gemakkelijk meerdere inkooporders en zendingen samenvoegen, zodat u minder containerladingen en minder schepen hoeft te gebruiken. Dat scheelt u zowel tijd als geld. Werk nog efficiënter dankzij elektronische updates over de status van containers en functies voor containerontvangst.

Met Apprise ERP kunt u per zending vele gegevens documenteren. U kunt attachments toevoegen met informatie over extra heffingen, maar ook notities die belangrijke informatie bevatten voor uw personeel, bijvoorbeeld voor speciale behandelingsinstructies. Ook kunt u relevante bestanden aan uw zendingen koppelen. Door uw containers te traceren, heeft u altijd zicht op de demurrage (overligdagen) en detention en kunt u deze gegevens waar nodig updaten. Bovendien worden de kosten na invoeren automatisch door het gehele systeem verspreid. Dit geeft u zicht op de werkelijke inkoopkostprijzen. Kiest u voor Apprise ERP, dan krijgt u dus volledig zicht op uw importprocessen. En alleen dan kunt u deze processen werkelijk efficiënt laten verlopen.

Inkoopkostprijzen

Wilt u het werkelijke rendement van uw artikelen zien, dan moet u vaststellen wat de inkoopkostprijs van het artikel is. Vooral in de consumptiegoederensector kan de inkoopkostprijs een groot deel uitmaken van de investering in het artikel. Met Apprise ERP kunt u gemakkelijk en snel zicht krijgen op de werkelijke inkoopkostprijzen van uw artikelen. Als gevolg kunt u het artikelrendement met precisie meten.

U kunt de toewijzing regelen van bureaukosten, verzendkosten, douanegelden, belastingen per HS-goederencode, overige belastingen, verzekeringen en andere verborgen kosten per product, eenheid, volume, leverancier of locatie. Wanneer u uw kosten tot in detail kent, kunt u uw inkoop- en prijsbeleid verbeteren. Sterker nog, volledig inzicht in al uw kosten leidt in elk aspect van uw bedrijfsvoering tot betere besluiten.

Het vastleggen van de inkoopkostprijzen van artikelen is dus van fundamenteel belang voor de consumptiegoederensector. Niet alleen bepaalt u de juiste verkoopprijs van uw artikelen, ook helpt het de financiële administratie op orde te houden. De inkomende en uitgaande kasstroom zal namelijk zo correct mogelijk aan de juiste posten worden toegekend.

Multivaluta

In de consumptiegoederensector doet u vaak zaken met andere continenten en komt u in aanraking met verschillende munteenheden. Uw ERP-software moet hiermee overweg kunnen. Apprise ERP is uitgerust met multivaluta- en rapportagefunctionaliteit en zal uw wereldwijd zakendoen ondersteunen. U kunt uw grootboek weergeven in euro's, yens, yuans, dollars of elke andere munteenheid die u maar wenst. U kunt zowel oude als huidige wisselkoersen verwerken en zo de gerealiseerde en niet gerealiseerde koerswinsten en -verschillen vaststellen.

Werkt uw bedrijf met meerdere valuta? Apprise ERP kan u helpen met uw zaken. Met Apprise ERP kunt u meerdere wisselkoersen in het systeem instellen en het omrekenen van valuta automatisch uitvoeren. Ken datums van ingang toe aan wisselkoersen, zodat uw financiële administratie altijd kan zien of de wisselkoers up-to-date is.

Kiest u voor Apprise ERP, dan kunt u al uw bedrijfsprocessen waar ook ter wereld uitvoeren. U krijgt bovendien de keuze uit een breder scala aan leveranciers en klanten.

Ongeacht of u uw producten overzee fabriceert of dat u uw goederen importeert via leveranciers, kan Apprise ERP u helpen om uw processen eenvoudiger en efficiënter te maken.

phone or message
Downloads en informatie