+31 36 538 93 01              E-mail                  Apprise Care  
Log in

CONFORMITEIT MET REGELGEVING EN DETAILHANDEL

Belastingaangiften en reguliere rapportage

Dankzij het eenvoudige genereren van verslagen in Apprise® ERP kunt u aan de Nederlandse en Europese conformiteitsvereisten voldoen voor:

 • opgaaf ICP en Intrastat,
 • btw,
 • accijns,
 • verpakkingen en verpakkingsafval.

Elektronische gegevensuitwisseling

Verkoopt u artikelen aan grote winkelketens? Dan is de kans groot dat u een oplossing voor elektronische gegevensuitwisseling (EDI) nodig heeft. De gegevensuitwisseling moet echter aan een heel pakket eisen voldoen en dat maakt het voor u aardig ingewikkeld. In het bijzonder wanneer elk van uw handelspartners zijn eigen unieke regels heeft. Apprise ERP biedt drie robuuste conformiteitsopties die specifiek voor consumptiegoederen zijn ontworpen. Dankzij onze ervaring in de consumptiegoederensector weten wij zelfs met de EDI-vereisten van uw meest vergende detailhandelpartners om te gaan.

De EDI-functies van Apprise zorgen voor een betere samenwerking tussen u en uw klanten. Uw gegevens worden accurater en uw rendement hoger, onder andere omdat het aantal terugvorderingen en fouten in orders omlaag zal gaan. Apprise ERP ondersteunt EDIFACT, ASC X12 en UCS-berichten en biedt naadloze ondersteuning voor alle gebruikelijke EDI-berichten, waaronder ORDERS voor inkomende en uitgaande orders, ORDRSP voor orderontvangstbevestigingen, DESADV voor advanced shipping notices (ASN's), INVOIC voor facturen, SLSRPT voor gegevens van verkooppunten en meer.

U heeft de keuze uit verscheidene opties, die u zowel in uw huidige als toekomstige behoeften voorzien. Gaat u voor een 'hands-on' aanpak? Of geeft u het liever uit handen? Apprise kan u in beide gevallen helpen. U kunt ervoor kiezen om uw EDI-oplossing zelf te beheren of het door Apprise te laten beheren. Hieronder vindt u een overzicht van onze drie opties:

Apprise® EDI-transactiebeheer

Een volledig geïntegreerde EDI-oplossing die:
 • EDI-software van derden overbodig maakt;
 • EDIFACT, ASC X12 en UCS-berichten ondersteunt;
 • u van flexibele communicatieopties voorziet;
 • EDI-gegevens naadloos naar de databasevelden van uw centrale Apprise ERP-applicatie overzet;
 • u van geavanceerde planning voorziet, zodat transacties altijd op tijd verzonden en ontvangen worden;
 • EDI-transacties archiveert ten behoeve van opslag, ophalen en inzien van gegevens;
 • van gebruiksvriendelijke drag-and-droptools voor creatie van EDI-mappen is voorzien.

Apprise® EDI-uitwisselingsdiensten

Door Apprise geleverde EDI-mappingdiensten, met o.a.:
 • ondersteuning van alle vereiste EDI-berichten;
 • creatie van EDI-mappen volgens de specificaties van elk van uw handelspartners;
 • het testen van mappen in samenwerking met handelspartners, opdat conformiteit gewaarborgd wordt;
 • doorlopend beheer van toewijzingsbestanden om wijzigingen aan de kant van handelspartners in te passen en de voortgang van conformiteit te waarborgen;
 • dagelijkse monitoring van transacties voor het vaststellen en oplossen van problemen, zodat de gegevensuitwisseling met uw handelspartners soepel verloopt.


Apprise® EDI-gateway

De EDI-gateway zorgt voor integratie met EDI-software van derden. De gateway heeft de volgende voordelen:
 • Gedane investeringen in EDI-software gaan niet verloren.
 • EDI-berichten die handelspartners vereisen worden ondersteund.
 • Gegevens worden naadloos uitgewisseld tussen uw Apprise ERP-applicatie en de externe EDI-software.
 • EDIFACT en ASC X12-berichten worden ondersteund.

Radiofrequentie-identificatie

Het gebruik van RFID is zeer voordelig voor de consumptiegoederensector. Pallets, kisten, kartonnen dozen en artikelen. De tracering van al deze zaken wordt er een stuk gemakkelijker door. Met behulp van RFID-technologie kunt u in realtime uw voorraad bijhouden en krijgt u meer zicht op en meer precisie in uw voorraadgegevens. Met Apprise ERP heeft u altijd zicht op uw voorraad, van ontvangst tot verzending. U weet altijd precies in welk magazijn en welke magazijnlocatie uw artikelen zich bevinden. Wilt u RFID gebruiken om aan de vereisten van tags op dozen en pallets te voldoen? Of ziet u meer mogelijkheden, zoals het traceren van artikelen in uw leveringsketen? In beide gevallen kan Apprise ERP u helpen.

U kunt het aanmaken en afdrukken van RFID-tags automatiseren. Dit gebeurt conform de standaardvereisten in uw branche. Zo kunt u uw artikelen ook naar distributiecentra verzenden waar men RFID gebruikt. Ook kunt u per verzendlocatie een standaardproces instellen, met specifieke instellingen voor de etikettering en verzending. Door de hoge flexibiliteit van Apprise ERP voldoet u aan de conformiteitsvereisten van de detailhandel, kunt u zo veel mogelijk werkstromen automatiseren en zal de productiviteit in uw magazijn worden verhoogd.

Onze RFID-functies zijn volledig geïntegreerd met de andere delen van Apprise ERP. Daardoor worden gegevens op RFID-tags naadloos met uw Apprise ERP-oplossing uitgewisseld. De RFID-oplossingen die wij leveren zijn gestandaardiseerd en maken persoonlijke aanpassingen meestal overbodig. U krijgt daardoor een kortere terugverdientijd en lagere totale eigendomskosten.

Met behulp van Apprise ERP kunt u naadloos voldoen aan huidige en opkomende conformiteitsvereisten van de detailhandel, zodat u aan de vraag van de klant tegemoetkomt.

phone or message
Downloads en informatie