+31 36 538 93 01              E-mail                  Apprise Care  
Log in

TRANSPORT EN LOGISTIEK

Routebeheer

Maak optimaal gebruik van uw wagenpark en bespaar op uw kosten. Fluctuerende gasprijzen. Veeleisende klanten. Het is van groot belang dat uw chauffeurs en uw routes zo efficiënt mogelijk zijn. Kiest u voor Apprise® ERP, dan krijgt u alle nodige functies om uw routebeheertaken succesvol aan te sturen.

In onze software kunt u met gemak de routeplanning en uw wagenpark automatiseren en optimaliseren. Met onze branchespecifieke software, Apprise ERP, blijven brandstofkosten beheersbaar en kunnen chauffeurs bovendien efficiënter te werk gaan. U kunt uzelf dus geld besparen zonder dat het ten koste gaat van uw service aan de klant. Met het routebeheer van Apprise ERP kunt u routes en stopplaatsen instellen en routes groeperen in waves. U heeft de keuze uit vaste en variabele routes. Met vaste routes heeft u de mogelijkheid om voor specifieke dagen van de week werkstromen te definiëren en taken op te stellen. Met variabele routes heeft u maximale flexibiliteit. Stel routes en stopplaatsen samen op basis van de vraag van de dag. Zo kunt u de werklast voor chauffeurs beter verdelen.

Onze tools voor routebeheer zijn ondersteunend bij het orderpicken en verpakken. U kunt deze processen namelijk perfect afstemmen op de verschillende routes. Laad bijvoorbeeld uw pakketten in omgekeerde volgorde in uw trucks, zodat de chauffeurs snel en gemakkelijk hun werk kunnen uitvoeren. Volg alle pickopdrachten voor routes of stopplaatsen op een bepaalde datum. Bekijk vervolgens voor dezelfde datum en een route naar keuze hoeveel stopplaatsen in totaal moeten worden aangedaan. Daarnaast is routebeheer direct geïntegreerd met de andere modules van Apprise ERP. De informatie verspreidt zich automatisch door de applicatie. U heeft dus vanuit elke afdeling zicht op de routeplanning en de leveringen.

Dynamische routering

Dynamische routering is steeds vaker een vereiste in de detailhandel. De bevoorrading verloopt erdoor sneller en de transportkosten gaan omlaag, maar het maakt het zakendoen met deze sector een stuk ingewikkelder. Apprise ERP bevat echter de nodige tools om conform deze vereisten uw consumptiegoederen te verhandelen. Niet langer fouten in uw orders en dus ook geen terugvorderingen meer.

Eisen uw handelspartners dat u gebruikmaakt van EDI-transacties voor orders, verzoeken om routeringsinstructies en routeringsinstructies? Of willen ze zulke informatie via een online portaal uitwisselen? In beide gevallen kan Apprise ERP u helpen. Door onze focus op consumptiegoederen kunt u met onze software non-conformiteit voorkomen, zowel nu als in de toekomst. Daarnaast kunt u deze processen volledig automatiseren en standaardiseren met behulp van onze EDI-protocollen. Uw leveringen zullen altijd volledig en op tijd aankomen.

Al deze tools zijn geïntegreerd met de andere modules in de software. Vanuit het gehele bedrijf heeft u zicht op de situatie en dat bovendien in realtime. Kiest u voor Apprise ERP, dan kunt u zo veel mogelijk werkstromen automatisch laten verlopen. Verder kan uw personeel beter informatie met elkaar uitwisselen. Zo krijgt u uw artikelen sneller in de winkelschappen.

Vrachtbrieven en pakbonnen

Vrachtbrieven spelen bij verzending van goederen een belangrijke rol. Over het algemeen bevatten vrachtbrieven informatie over het soort artikel en de hoeveelheid, de bestemming en een ontvangstbewijs. Tegenwoordig worden zij ook gebruikt om zendingen in te plannen en te registreren en om gegevens mee te sturen met EDI-transacties. Bedrijven in de consumptiegoederensector vertrouwen op Apprise ERP voor een gestroomlijnde verwerking van vrachtbrieven.

Met Apprise ERP verloopt het volgen en beheren van zendingen een stuk beter. Onze vrachtbrieven en pakbonnen zijn volgens internationale standaarden opgemaakt. Daarnaast kunt u in de software vrachtbrieven plannen. Zo kunt u aan de hand van de afmetingen van uw artikelen efficiënte vrachtladingen samenstellen. Daarna kunt u vrij gemakkelijk uw vrachtbrieven verwerken, voltooien en eventueel nog aanpassen.

Vind vrachtbrieven terug aan de hand van klant, inkoopordernummer, ordernummer, datum van opmaken of vrachtbriefnummer. U kunt gedetailleerde verslagen uitdraaien met o.a. het vrachtbriefnummer, de klantnaam en -code, de artikelcode, de prijs per eenheid en de hoeveelheid bestelde artikelen. Ook kunt u met gemak een hoofdvrachtbrief opsplitsen in nieuwe vrachtbrieven of gegevens overzetten naar een bestaande vrachtbrief.

Door de combinatie van een geïntegreerde oplossing en onze expertise in uw branche krijgt u de laagste totale eigendomskosten en een korte terugverdientijd.

phone or message
Downloads en informatie